Een weekend vol verdieping

Meer onvoorwaardelijke liefde voelen voor mezelf? Hoe doe ik dat? Misschien klinkt het als een onmogelijke opgave maar het is vaak minder ver weg dan je denkt. We hopen dat we je er wat meer over mogen vertellen en… het je mogen laten ervaren hier tijdens het volgende meditatie weekend retraite. Aanmelden kan bovenaan deze pagina.

 

Community Farm

Middenin de landelijke natuur van Brabant, vrij van de drukte van alledag, ligt Community Farm gevestigd. Een prachtige omgeving die rust en veiligheid ademt. Deze authentieke boerderij is een kleinschalige (ongeveer 40 geiten en schapen) volledig operationele kaasboerderij. Hier wordt op ecologische en minimalistische wijze gewerkt aan een betere omgeving voor mens en dier. Het is tevens een ontmoetingsplek voor iedereen die het gevoel heeft uit de bocht te vliegen, door te willen voldoen aan maatschappelijke en sociale druk. Het is hier stil en alles draait in een lagere versnelling, met het ritme van de natuur. 

De initiatiefnemers van deze plek zijn ook ervaringsdeskundig op het gebied van psychiatrische problematiek zoals burn-out, depressie en psychose. Er zijn geen oordelen. Je hoeft je niet te bewijzen of te verdedigen. Dat het leven niet altijd gemakkelijk vanzelf gebeurt, weten ze hier. Er is een openheid, je mag alles vragen en het delen van je eigen verhaal, je kwetsbaarheid, wordt zeer gewaardeerd maar is nooit verplicht. Dit is een plek voor iedereen die het gevoel heeft hier te willen zijn. Er zijn géén criteria, als jij hier wilt zijn dan is dat waarschijnlijk met goede reden zelfs al weet je die nog niet op voorhand.

Meditatieweekend Retraite

Op vrijdagmiddag kom je aan op de boerderij. we maken er een ontspannen middag van. Er is tijd om kennis te maken met elkaar, de boerderij en de dieren. Je bouwt je slaapvertrek op en hebt vrije tijd om de omgeving wat te verkennen.

Na een gezamenlijk diner worden we wat stiller. We gaan voor een eerste sessie ‘zitten’ in onze bijzondere meditatie ruimte. Omdat er helemaal geen voorkennis verwacht wordt (en omdat de basis ook voor de gevorderde meditator de rotsvaste grond onder de voeten is), beginnen we bij het begin: zitten, ademen en de aandacht richten. Meditatie kun je vergelijken met hardlopen. Hardlopen is eigenlijk heel simpel maar dat wil nog niet zeggen dat het makkelijk is. Meditatie is dus niet ingewikkeld, maar je wordt simpelweg fitter door het vaker te doen. We bespreken de meditatieve ervaringen na waarbij er altijd veel uitnodiging tot delen van persoonlijke ervaring is, maar nooit een verwachting. 

 

Vergroot je zelfkennis

Zaterdag staat in het teken van de verdieping en inventarisatie, we gaan diepzeeduiken in onszelf. Wie ben ik precies? Waar loop ik nu exact tegenaan? Waar vindt dat zijn oorsprong? enzovoorts. We zoeken geen oplossingen maar nemen echt de tijd om met een warm hart, radicaal eerlijk te zijn tegen onszelf. Dit doen we aan de hand van eigen verdieping zoals stilte meditatie, begeleide meditaties met intuïtieve thema’s zoals oa. bewust-zijn knelpunten (oud zeer en angst voor de toekomst) en wandelen in de natuur met de intentie tot aanwezigheid.

 

Vergroot je zelfliefde 

Zondag staat in het teken van de verzachting. Oordelen, dat kan iedereen.

Echter, de wijsheid het geduld en compassie opbrengen om situaties te leren begrijpen met ons hart, zodat ze van daaruit de ruimte voelen te kunnen veranderen…

kan óók iedereen. We besteden aandacht aan het mooie van ons bestaan. We gaan op intuïtieve wijze aan de gang met richting bepalen voor ons leven. Kan ik helderder voelen wat mijn diepste wensen zijn voor mijn levensrichting, nu ik scherper zie welke angsten mijn wens eerder vertroebelde?

 

Investering

Voor dit weekend vragen wij een bijdrage van 220 euro, voor bijna alles wordt gezorgd.

Wat heb je nog nodig? Een tent met winter uitrusting (juiste slaapmaterialen).

De maaltijden zijn gemaakt op de boerderij en uitsluitend biologisch. Ook na dit weekend ben je van harte welkom om terug te keren.

Adres:

Lieshoutseweg 76

5735 RD Aarle-Rixtel
Laarbeek

Contact:

Tel / whapp:  06 - 111 598 77

Mail: info@zelfrealisatie.net

Volg:

KVK: 71587500